Dél-Afrika - Drakensberg

Elképzelhetetlen szakadékok, mesébe illő tájak, különleges állatok... és az óceán... 

1. nap Érkezés Johannesburgba. Napszaktól függően éjszakázunk valami egyszerű hotelban, vagy indulunk kelet felé.  Külváros, bányavidékek, művelt területek, majd lassacskán egyre szebbé válik a táj.

2. nap Érkezés a Blyde River Canyon körzetébe, szállás Graskopban. Túrázás, sétálgatás, seregnyi vízesés, nézelődés. Érdeklődés esetén van lehetőség két napos túrára a kanyonban. Ez esetben némi rákészülés után a délelőtti órákban (vagy másnap) elindulunk észak felé a kanyonban.

3. nap Gyaloglás a Blyde River Canyonban, a világ harmadik legnagyobb kanyonjában, vagy nézelődés a perem kilátópontjairól.
• Tovább •

Kamerun - Mount Cameroon, 4095 m

Nyugat-Afrika legmagasabb csúcsa... egy gigantikus vulkán az óceán partján  

A guineai-öböl örök párába vesző magányos gigásza nem mindennapi célpontja az elvetemült túrázóknak és utazóknak. Különleges világba csöppenünk itt, és ez nem csak ennek a nem mindennapi hegynek köszönhető, esőerdeivel, lávafolyásaival, krátereivel, hanem a gyönyörű ország igazi afrikai hangulatának is.

1. nap Indulás Budapestről. Érkezés Doualába valószínűleg az esti órákban.

2. nap Indulás Bueába, a Mount Cameroon tövébe. Egyeztetés a nemzeti park irodájában, akklimatizáció, nézelődés, terepfelderítés és szabad hangulatbakerülés.

3. nap Indulunk a hegyre. Kb. 1000 méter szintet teszünk meg esőerdőben, 100% -os páratartalomban az első menedékházig, ami éjszakázásra ugyan alkalmatlan, de itt hosszabb pihenőt tartunk.
• Tovább •

Uganda - Mount Elgon, 4321 m

Egy magányos óriás... 

Kelet-Ugandában, a kenyai határon, a semmi közepén emelkedik ez a monumentális vulkán... Elképesztő, vadregényes vidék ez, kevés ember jut be a hegy szívébe, és pillanthatja meg az óriás kalderát 4000 méteres magasságban. A kráter peremén egymás után sorakoznak a négyezer méter fölötti csúcsok, és közöttük a legmagasabb, a Wagagai, túránk célpontja. Különleges növény és állatvilág fogad bennünket utunk során, hisz több nap, amíg elérjük a krátert, és ha szerencsések vagyunk, még elefántokkal is találkozhatunk útközben.

1. nap Érkezés Ugandába a hajnali órákban. Indulás Mbale felé. Útközben megnézzük Bujagali-vízesést, a Nílus első zuhatagját. Délután érkezés Budadiribe, a Mt. Elgon lábához. Egyeztetés a nemzeti park főhadiszállásán.

• Tovább •

Uganda - mesebeli Rwenzori

avagy Trekking és csúcsmászás a varázslatos Hold-hegységben.. 

A világ egyik legkülönlegesebb, legszebb hegyvidékén járunk. Páratlan látképi élmény és növényvilág vár bennünket - és ötezres csúcsok, gleccserek, Afrika szívében. A Rwenzori(Ruwenzori) legmagasabb pontja, a Margherita Peak a Mount Stanley-n Afrika harmadik legmagasabb csúcsa: 5109 méter. Célunk természetesen a csúcsra, vagy a lehető legmagasabbra való feljutás, amire kedvező időjárási viszonyok esetén igen jók az esélyeink.

1. nap Érkezés Kampalába, majd utazás a Kibale Forest Nemzeti parkba. Sátorverés, pihenés, nézelődés, majd nyugtalan alvás az esőerdőben, majomrikoltozások közepette.

2. nap Délelőtt bemelegítő csimpánztrekking az esőerdőben, délután utazás Kasesébe a Rwenzori-hegység lábához. Egyeztetés a Nemzeti Parkban.

• Tovább •

Ruanda - A Virunga-hegység vulkánjai

A Volcanos Nemzeti Park – Karisimbi, 4507 m és Bisoke, 3711 m 

Három ország közös határvidékén található a világ egyik legkülönösebb vidéke, a Virunga-hegység. Hegyi gorillák és vulkánok birodalma ez, rejtett kincsek utolsó menedéke, melyet szerencsére ma már féltve óv Uganda, Kongó és Ruanda egyaránt.
A területen kilenc vulkán emelkedik, ezekből három Kongó területén helyezkedik el, köztük két ma is aktív vulkán (a Nyiragongo és a Nyamulagira). A többi hat egy kis területen fekszik, három ország határvonalán: három Uganda és Ruanda határán, és három pedig Kongó és Ruanda határán. Utazásunk célpontja, a ruandai Volcanos Nemzeti Park tehát hat vulkánnal büszkélkedhet, köztük a legmagasabbal, a Karisimbivel, a néha hósapka alá bújó óriással.

1. nap Érkezés Ruandába, majd irány Kinigi, a Volcanos Nemzeti Park előszobája. Egyeztetés a nemzeti park főhadiszállásán.

• Tovább •

Kenya - Mount Kenya

Point Lenana 4985 m – Sirimon útvonal 

Káprázatos oromparádé, különleges növénycsodák és a szavanna állatvilága – minden mennyiségben....

1. nap Érkezés Nairobiba és utazás Nanyukiba a Mount Kenya lábához.

2. nap Akklimatizálódás, könnyű séták (egyenlítő, Nanyuki), ismerkedés.

3. nap Indulás a Sirimon Gate-hez, a Nemzeti Park kapujához, majd 4-5 órás gyaloglás (700 m szintkülönbséggel) a 3300 méteren fekvő, már az erdőhatár fölötti Old Moses menedékházhoz. Délután-este akklimatizálódás, evés-ivás, pihenés-alvás.

• Tovább •

Etiópia - a lélegzetelállító Simien-hegység

avagy Vándorlás a mélység peremén... 

A Simien-hegység Etiópia legmagasabb hegysége. Gyalogtúránk során 4000 méter körüli magasságban, tágas fennsikokon és szédítő szakadékok peremén járunk és lélegzetünk nem csak a magasság miatt akad majd el. Megpróbáljuk a lehető legközelebbről megfigyelni a „vérző szívű”páviánokat és talán látjuk majd azt is, hogyan próbálják elriasztani a helyi lakosok apró földjeikről a fosztogató páviáncsordákat. Időnkbe - ha úgy tetszik - belefér majd némi műemlék- és múzeumlátogatás is.

1. nap Indulás Budapestről.

2. nap Érkezés nem sokkal éjfél után Addis Abebába. Néhány unalmas órát töltünk a repülőtéren, majd reggel továbbrepülünk Gondarba. Némi városnézés és készleteink feltöltése után autóval indulunk tovább a Simien-hegység Nemzeti Park központjába, Debark városkába. Az éjszakát egy egyszerű szállodában töltjük. (Esetleg továbbautózunk gyalogtúránk kiindulópontjára és sátrat verünk éjszakára.)

• Tovább •

Mali - a Niger gyöngye

Hajóval a nagy folyón - gyalogszerrel Dogonföldön 

Mali két legfőbb nevezettessége: a Niger folyó és a Bandiagara-fennsík peremén található Dogonföld. Nyolc nap alatt persze éppen csak ízelítőt kaphatunk ebből a két nagyon különböző, de egyaránt érdekes világból, vagy pedig kiválaszthatjuk valamelyiket, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele. Ha több időnk van, mondjuk 10-12 napba már minden beleférhet.


1. nap Indulás Budapestről, érkezés valószínűleg a késő esti órákban Bamakóba. Az éjszakát egy egyszerű szállodában töltjük.

2. nap Utazás autóval Bamakóból Moptiba. Délután séta a folyóparton. Hőség és por, nyüzsgés, szagok és illatok - az igazi nyugat-afrikai fíling. Az éjszakát egy egyszerű szállodában töltjük.

3-4. nap Hajózás a Niger folyón. A folyón fel és alá hagyományos, pinasse nevezetű hajókon szállítják az utasokat és az árut. Erre a két napra kibérelünk egy pinasse-t...

• Tovább •

KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!