Dél-Afrika – Drakensberg

Elképzelhetetlen szakadékok, mesébe illő tájak, különleges állatok... és az óceán... 1. nap Érkezés Johannesburgba. Napszaktól függően éjszakázunk valami egyszerű hotelban, vagy indulunk kelet felé.  Külváros, bányavidékek, művelt területek, majd lassacskán egyre szebbé válik a táj.

2. nap Érkezés a Blyde River Canyon körzetébe, szállás Graskopban. Túrázás, sétálgatás, seregnyi vízesés, nézelődés. Érdeklődés esetén van lehetőség két napos túrára a kanyonban. Ez esetben némi rákészülés után a délelőtti órákban (vagy másnap) elindulunk észak felé a kanyonban.

3. nap Gyaloglás a Blyde River Canyonban, a világ harmadik legnagyobb kanyonjában, vagy nézelődés a perem kilátópontjairól.

4. nap Indulunk a Kruger Nemzeti  Parkba  – érkezés után egész nap a parkban leszünk. Szállás a parkon belüli kempingben.  Elefántok, zsiráfok, orrszarvúk, esetleg oroszlán…szinte minden lehetséges…

5. nap Keresztülvágunk Szváziföldön. Cukornád ültetvények, hegyek, végtelen utak. Délután elérjük az  Indiai-óceánt már újra Dél-Afrikában.

6. nap Wetland Nemzeti Park (homokdűnék, állatok, erdők), fürdőzés az óceánban

7. nap Irány a Drakensberg. Hosszú út, néhol látványos, néhol kevésbé. Útközben megnézhetjük a Tugela-folyó  torkolatát az óceánba. (Pár nap múlva a látjuk majd, amint a Tugela forrás utáni vízesése lezúdul a Drakensberg szakadékába.) Éjszaka a Didima táborhelyen, Közép-Drakensberg.

8. nap A Cathedral Peak, az egyik leglátványosabb csúcs meghódítása. Az élmény elmondhatatlan.

9. nap Pihenő, irány az Északi Drakensberg, a Sentinel Peak régió. Éjszaka Phuthaditjahabában.

10. nap A Sentinel parkolóból gyalogtúra a lélegzetelállító Amfiteátrum  tetejére, a 850m magasTugela-vízesés, vaslétrák, kilométeres szakadék…  Éjszaka szintén Phuthaditjahabában

11. nap Vissza Johannesburgba, időtől, járattól függően nézelődés a Golden Gate Nemzeti Parkban, esetleg borszippantás Clarensben. Repülés haza.

Igény és érdeklődés esetén bármely helyszínen lehet több időt tölteni valami más program rovására, vagy növelni a kint töltött napok számát. Ennek nyilvánvalóan plusz anyagi vonzata van.

A részletes program abszolút résztvevőfüggő, és/vagy helyszíni megbeszélés függvénye. Minden programpont képlékeny, időtől, kedvtől, helyszíni  benyomásoktól függően. :-)

A túra nehézsége: Komoly kondíció és a csúcsközelben tériszonymentesség a Cathedral peak megmászásához szükséges. Rövidebb túraverzió kevesebb kondit igényel. A Tugela forráshoz feljutni közepes kondíció elegendő, de lógó vaslétrákon merni kell hozzá felmászni.

Utazásra alkalmas időszak: Az őszi és a tavaszi hónapok az ideálisak, ami ott értelemszerűen az ellenkező évszaknak felel meg. Április-május, és szeptember-november.

Várható költségek: repülőjegy, szállások, egyéb költségek - összesen hozzávetőlegesen 1500 EUR / fő. Előre fizetendő: 300 EUR / fő. A tényleges összeg elsősorban a létszám és a repülőjegyár függvénye!


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!