Ruanda - A Virunga-hegység vulkánjai

A Volcanos Nemzeti Park – Karisimbi, 4507 m és Bisoke, 3711 m  Három ország közös határvidékén található a világ egyik legkülönösebb vidéke, a Virunga-hegység. Hegyi gorillák és vulkánok birodalma ez, rejtett kincsek utolsó menedéke, melyet szerencsére ma már féltve óv Uganda, Kongó és Ruanda egyaránt.
A területen kilenc vulkán emelkedik, ezekből három Kongó területén helyezkedik el, köztük két ma is aktív vulkán (a Nyiragongo és a Nyamulagira). A többi hat egy kis területen fekszik, három ország határvonalán: három Uganda és Ruanda határán, és három pedig Kongó és Ruanda határán. Utazásunk célpontja, a ruandai Volcanos Nemzeti Park tehát hat vulkánnal büszkélkedhet, köztük a legmagasabbal, a Karisimbivel, a néha hósapka alá bújó óriással.

1. nap Érkezés Ruandába, majd irány Kinigi, a Volcanos Nemzeti Park előszobája. Egyeztetés a nemzeti park főhadiszállásán.

2. nap Akklimatizálódás, autózás a közeli és elbűvölő Kivu-tóhoz. Fakultatív séta, fürdés...

3. nap Reggeli indulás a Bisoke-vulkán tetejére, a lenyűgöző krátertóhoz és vissza, esetleg indulás a Karisimbi felé, a nemzeti parkos egyezkedés függvényében.

4. nap Irány a Karisimbi, éjszakázás a vulkán oldalában, sátorban, kb. 3650 méteren

5. nap Korai indulás a csúcsra. A táj elképesztő, az afro-alpesi vegetáció egészen különleges.
Kis szerencsével hófoltokra is bukkanunk a csúcson. Délután ereszkedés és menetelés vissza Kinigibe.

6. nap Közös döntés alapján vagy a Nyungwe Forest Nemzeti Parkba indulunk – ez egész Afrika egyik legnagyobb védett hegyi esőerdeje a maga közel ezer négyzetkilométerével, különleges majmokat, köztük csimpánzokat láthatunk itt – vagy pedig az Akagera Nemzeti Parkba Tanzánia határán, ami pazar szavanna, láthatunk itt elefántokat, zsiráfokat, zebrákat, vízilovakat, nagy szerencsével még oroszlánt is.

7. nap Nemzeti Park, állatnéző programok

8. nap Menetrendtől függően vissza Kigaliba és utazás haza.

 

A túra nehézsége: minimum közepes kondíció és sok elszántság szükséges. Magashegyi oxigénhiány előfordulhat.

Utazásra alkalmas időszak: májustól októberig.

Várható költségek: repülőjegy, szállások, egyéb költségek - összesen hozzávetőlegesen 1500 EUR / fő. Előre fizetendő: 350 EUR / fő. A tényleges összeg elsősorban a létszám és a repülőjegyár függvénye!


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!