Részletes tájékoztató

az afrotrails utazásain történő részvétel módjáról és feltételeiről  

A legfontosabb tudnivaló - amire még többször fel fogjuk hívni a figyelmedet – a következő: Nem vagyunk utazási iroda! Nem foglakozunk utazásszervezéssel, utazásközvetítéssel, nem árulunk repülőjegyet, hotelszobát vagy biztosítást - és nem garantálunk semmit. Illetve, egy dolgot mégis garantálunk: ha egyszer eljutsz Afrikába, utána már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.

Gondolj inkább az afrotrails-re úgy, mint egyfajta közösségszervező internetes oldalra. Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Az általunk megadott programok leginkább programtervek. Éppen ezért nincsenek konkrét időpontok sem megadva. Azt természetesen meg tudjuk mondani, hogy egy adott területre mikor érdemes utazni, de ha jelentkezel egy útra, akkor neked kell megadnod, hogy neked körülbelül milyen időpontok felelnek meg. A mi dolgunk, hogy egyeztessünk a jelentkezőkkel, és megtaláljuk a mindenkinek megfelelő időpontot.

A dolgok menete tehát a következő:  

1. Ha találtál egy olyan útitervet, ami komolyan felcsigázta az érdeklődésed, jelezd nekünk és mi szolgálunk bővebb információkkal, vagy válaszolunk az esetlegesen felmerülő kérdéseidre.

2. Ha ezek után is belevágnál a túrába, megadod nekünk a számodra megfelelő indulási időpontokat. Természetesen minél tágabb időhatárokat adsz meg, annál nagyobb az esély arra, hogy összejön elegendő jelentkező az útra.

3. A következő lépcsőfokra akkor lépünk, ha összejött a szükséges számú jelentkező - ez az úttól függően nagyjából 4-8 fő, de egyéni igények alapján több vagy kevesebb is lehet. Ekkor fogunk arra kérni, hogy utald át azt az összeget, ami a szervezési költségek és a túravezető költségeinek fedezésére szolgál. Ennek hozzávetőleges mértékéről az egyes utak leírásánál találsz előzetes információt. Erről a befizetésről elismervényt adunk és ha valamilyen oknál fogva (politikai viszonyok, természeti katasztrófák, stb.) kénytelenek vagyunk még a repülőjegy megvásárlása előtt lefújni az utat, természetesen hiánytalanul visszautaljuk neked. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy ha te szeretnél visszalépni, az összeget csak akkor tudjuk visszautalni, ha az utazásra jelentkezők száma a te visszalépésed után is meghaladja az induláshoz szükséges minimális számot. (Ugye, te sem szeretnéd, ha valaki más visszalépése miatt te sem utazhatnál el?)

4. Rögtön ezután következik a repülőjegy megvásárlása. Természetesen mindig megpróbáljuk megtalálni a legbarátibb árfekvésű és legpraktikusabb járatot. A vásárlás módja a konkrét helyzettől függ, lehet, hogy közösen vásároljuk meg a jegyet, lehet, hogy egyénileg, lehet, hogy interneten keresztül, lehet, hogy utazási irodában. Arra is mód van, hogy - ha például a közös túra befejezése után még maradni szeretnél a célországban - a repülőjegyet az egyéni igényeknek megfelelően váltsuk meg. Formailag mindenképpen egyénileg történik a vásárlás, így a megvásárolt repülőjegy mindenképpen a te tulajdonod lesz, ha visszaváltani vagy módosítani akarod, azt neked kell intézned. Ha nem utazol el vele, az a te veszteséged. Ha lekésed a járatot, az a te bajod. Ha csődbe megy a légitársaság, az mindannyiunk baja. A repülőjegy megvásárlása után az általad fizetett összeget már nem tudjuk visszautalni. (Kivéve azt az esetet, ha az előbb említett vis maior jellegű okokból nem kerül sor az utazásra és a túravezető repülőjegyét vissza tudjuk váltani.)

5. Az esetlegesen szükséges vízumok beszerzését közösen intézzük, különösen abban az esetben, ha Budapesten nem szerezhető be az adott vízum.

6. Ezek után már nincs más teendőd, mint lélekben felkészülni az indulásra, összecsomagolni (ebben is adunk tanácsokat), biztosítást kötni (erősen javasolt) és pénzt váltani a költségekre.

A túrák összes helyi költségének (járműbérlés, nemzeti parkos engedélyek, étel-ital, teherhordó, miegymás) becsült összegét már korábban megküldjük neked (vagy megtalálod az egyes utak leírásánál). Ezeket a költségeket általában megérkezés után, helyben intézzük: mindenki bedobja a magára eső részt mindenbe, tehát teljesen önköltségi alapon csinálunk mindent. Az előzetes költségkalkulációknál minden esetben 5 fős csoporttal számoltunk - a végleges összeg a csoportlétszámtól függően is lehet több vagy kevesebb.

 

Egyéb tudnivalók 

Fontos tudnod, hogy minden utazásunkon teljes mértékben saját felelősségedre veszel részt. Tőlünk kártérítést, kárpótlást, visszatérítést vagy bármi egyebet semmilyen körülmények között nem követelhetsz. Ha valaki bajba keveredik, természetesen igyekszünk mindent megtenni az érdekében, de nem várhatod el, hogy az egész csapat lemondjon egy csúcs megmászásáról, csak azért, mert neked hasmenésed van…

És ha már a hasmenésnél tartunk: a szükséges (kötelező és ajánlott) oltásokról és a megszerzésük lehetőségeiről időben tájékoztatunk. Egyes országokban a beutazás feltétele lehet a sárgaláz elleni oltás meglétét igazoló hivatalos dokumentum.

Lesznek olyan utak, ahol valamilyen speciális eszközre, felszerelésre, ruhaneműre lesz szükséged, ezt érdeklődésed, vagy jelentkezésed után részletesen megbeszéljük.

Afrikába utazunk, így a legfontosabb dolog, amire szükséged lesz, az jó nagy adag alkalmazkodóképesség (az optimizmus és a pozitív világszemlélet mellé). Ezen a földrészen soha nem lehet előre tudni, hogy mi fog történni a következő pillanatban. Lehet, hogy lerobban az autónk és egy napot az út szélén üldögélve töltünk a semmi közepén. Lehet, hogy hirtelen sztrájkba lépnek a teherhordók és nem tudunk elindulni a célul kitűzött hegyre. Lehet, hogy bármi más okból, de képtelenek leszünk teljesíteni az előre tervezett programot, de ilyen esetekben is igyekszünk majd kihozni a lehetséges maximumot az utazásból.

Sajnos az egyik legnagyobb afrikai élményről, a tömegközlekedésről le kell mondanod. Pedig hihetetlenül olcsó és egyben hihetetlenül "élménydús" módja ez a közlekedésnek, de aki ismeri a helyi viszonyokat, tudja, hogy vasút nagyon kevés helyen van, buszon, vagy minibuszon pedig nincsenek meg a kellő feltételek ahhoz, hogy 5-6-7 fős csapattal felszálljunk egy tömött buszra ugyanennyi nagyméretű hátizsákkal. (Amennyiben mégis lesz rá mód, természetesen nem fogjuk kihagyni ezt az élményt...)

Útjaink általában 8-9 naposak, nem véletlenül. Ez lehet két hétvége, és közte öt munkanap. Aki nagyon akar, ennyi szabadidőt tud szerezni és áldozni arra, hogy Afrika felrázza egy kicsit az unalmas, a távoli tájak iránti vágyakkal teli mindennapi életből. Mert utána már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!