Kenya - Mount Kenya

Point Lenana 4985 m – Sirimon útvonal  

Káprázatos oromparádé, különleges növénycsodák és a szavanna állatvilága – minden mennyiségben....

1. nap Érkezés Nairobiba és utazás Nanyukiba a Mount Kenya lábához.

2. nap Akklimatizálódás, könnyű séták (egyenlítő, Nanyuki), ismerkedés.

3. nap Indulás a Sirimon Gate-hez, a Nemzeti Park kapujához, majd 4-5 órás gyaloglás (700 m szintkülönbséggel) a 3300 méteren fekvő, már az erdőhatár fölötti Old Moses menedékházhoz. Délután-este akklimatizálódás, evés-ivás, pihenés-alvás.

4. nap Korai indulás, 8-9 órás gyaloglással érjük el a Shimpton menedékházat 4200 méteren. Útközben két vízmosáson is átvágunk, majd bejutunk életünk egyik álomvölgyébe. Elmondhatatlan élmény lesz a páratlan látkép, amíg elérjük a völgy végében, közvetlenül a havas csúcsok alatti táborhelyet.

5. nap Őrülten korai indulás a Lenanára, tyúklépésben vándorlás fölfelé fejlámpákkal. Az izgalmas, sziklás részeket már derengő fényben másszuk meg. A napkelte már a csúcson, vagy kicsivel lejjebb fogad minket. A panoráma elképesztő. Közvetlenül mellettünk, egy gleccser túloldalán emelkednek a Mount Kenya kizárólag technikai mászással elérhető, majd 5200 méter magas ikercsúcsai. Csipkés gerincek és oromparádé, amerre csak fordulunk. Leereszkedés, reggeli, majd trapp vissza az Old Moses házba. Ez fárasztó nap lesz.

6. nap Délelőtt visszagyalogolunk a Nemzeti Park kapujához, majd autóval visszamegyünk Nanyukiba. Végre fürdés, pihenő.

7. nap Reggeli indulás a Sweetwaters Parkba, egész napos állatnézés. Kis szerencsével szinte az összes afrikai nagyvadat szemügyre, vagy lencsevégre kaphatjuk. Repülőgépjárat függvényében éjszaka indulás haza. Ha nem ma éjszaka, akkor holnap.

8. nap Utazás haza.

Alternatív befejezés: irány Mombasa, és a tengerpart. Ez minimálisan plusz 4 napot és 3-400 dollár plusz kiadást jelent fejenként. Megfelelő érdeklődés mellett kivitelezhető a program.

Utazásra alkalmas időszak: január-február és júniustól szeptemberig.

Várható költségek: repülőjegy, szállások, egyéb költségek - összesen hozzávetőlegesen 1100 EUR / fő. Előre fizetendő: 300 EUR / fő. A tényleges összeg elsősorban a létszám és a repülőjegyár függvénye!


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!