Kamerun - Mount Cameroon, 4095 m

Nyugat-Afrika legmagasabb csúcsa... egy gigantikus vulkán az óceán partján  
A guineai-öböl örök párába vesző magányos gigásza nem mindennapi célpontja az elvetemült túrázóknak és utazóknak. Különleges világba csöppenünk itt, és ez nem csak ennek a nem mindennapi hegynek köszönhető, esőerdeivel, lávafolyásaival, krátereivel, hanem a gyönyörű ország igazi afrikai hangulatának is.

1. nap Indulás Budapestről. Érkezés Doualába valószínűleg az esti órákban.

2. nap Indulás Bueába, a Mount Cameroon tövébe. Egyeztetés a nemzeti park irodájában, akklimatizáció, nézelődés, terepfelderítés és szabad hangulatbakerülés.

3. nap Indulunk a hegyre. Kb. 1000 méter szintet teszünk meg esőerdőben, 100% -os páratartalomban az első menedékházig, ami éjszakázásra ugyan alkalmatlan, de itt hosszabb pihenőt tartunk. Továbbhaladva lassan elhagyjuk az esőerdőt és füves szavannán vándorlunk egyre feljebb. Valamivel 2800 méter fölött találjuk a második menedékházat, ahol aludni fogunk. Ez a nap nagyon ütős lesz.

4. nap Reggel indulás a csúcs felé. A táj és a növényzet egyre érdekesebb. 3700 méter körül érünk a harmadik menedékházhoz, ami szintén alkalmatlan éjszakázásra, de nagyobb pihenőt itt is tartunk. Jó esetben a déli órákban érjük el a csúcsot, ahol lesz idő bámészkodni, fotózni, pihenni. Ezután megkezdjük az ereszkedést a másik irányba, a Mount Cameroon óriási platójára. Itt találunk egy sátorverési lehetőséget, a csapat állapotától és a felszerelésünktől függően maradunk itt éjszakára vagy megyünk tovább.

5. nap Lávamezőkön vágunk keresztül, csodálatos tájakon haladunk míg elérünk a legutolsó, 1999-es kitörés pontjához és a új kráterekhez. Holdbéli itt a táj, bár már kezdenek megtelepedni a növények a friss salakmezőkön. Ahogy tovább ereszkedünk lefelé, úgy 2500 méteren újból elérjük az esőerdő határát. Itt találjuk a Mann Spring táborhelyet, ahol vagy pihenünk csak, vagy alszunk is. Legkésőbb itt döntenünk kell: Az egyik lehetőség, hogy Bokwaongo felé fordulunk, és mintegy 1500 métert ereszkedünk lávafolyásokon keresztül, majd végig esőerdőben haladunk a faluig, ahonnan taxival térünk vissza Bueába. A másik lehetőség, hogy megyünk tovább a tenger felé, ami plusz egy nap gyaloglást jelent. Így a tengerparton érjük el újra a civilizációt.

6. nap Ha az előző nap lejöttünk a hegyről, akkor autóval indulunk Bueából a Korup Nemzeti Parkba, Afrika egyik legrégibb, leggazdagabb élővilággal rendelkező, és leglátványosabb nemzeti parkjába. Ha a továbbgyaloglás mellett döntöttünk, akkor még mintegy 2500 méter szintet haladunk lefelé egészen a tengerpartig.

7-8. nap Menetrendtől függően utazás vissza Doualába és indulás haza. Előtte esetleg beleférhet még egy-egy különleges majomles, vízitúra vagy egyéb program.

A túra egyéni igények szerint kiegészíthető óceánparti vegetálással, pihengetéssel, napozással és egyéb programokkal Limbében.

A túra nehézsége: Jó kondíció és kitartás feltétlenül szükséges. A megfelelő táborhely hiánya miatt az első mindenképpen, de lehet, hogy a második nap is rendkívül megterhelő lesz.

Utazásra alkalmas időszak: novembertől áprilisig.

Várható költségek: repülőjegy, szállások, egyéb költségek - összesen hozzávetőlegesen 1700 EUR / fő. Előre fizetendő: 400 EUR / fő. A tényleges összeg elsősorban a létszám és (ennél az útnál különösen) a repülőjegyár függvénye!


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!