Uganda - Mount Elgon, 4321 m

Egy magányos óriás...  
Kelet-Ugandában, a kenyai határon, a semmi közepén emelkedik ez a monumentális vulkán... Elképesztő, vadregényes vidék ez, kevés ember jut be a hegy szívébe, és pillanthatja meg az óriás kalderát 4000 méteres magasságban. A kráter peremén egymás után sorakoznak a négyezer méter fölötti csúcsok, és közöttük a legmagasabb, a Wagagai, túránk célpontja. Különleges növény és állatvilág fogad bennünket utunk során, hisz több nap, amíg elérjük a krátert, és ha szerencsések vagyunk, még elefántokkal is találkozhatunk útközben.

1. nap Érkezés Ugandába a hajnali órákban. Indulás Mbale felé. Útközben megnézzük Bujagali-vízesést, a Nílus első zuhatagját. Délután érkezés Budadiribe, a Mt. Elgon lábához. Egyeztetés a nemzeti park főhadiszállásán.

2. nap Kb. 1600 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk fölfelé a délelőtti órákban. 2100 méteren érjük el a nemzeti park határát. Innentől esőerdőben haladunk tovább. Érkezés délután-estefelé (csapatkondíciótól függően) a Sasa River Camp-hez, 2900 méteren. Sátorverés, pihenés, kaja.

3. nap Korai indulás után elhaladunk a Sasa Patrol Hut mellett, majd irány a Mude Cave, azaz a Mude-barlang. Lepakolunk. Ha jó a csapat kondija, akkor délután irány a csúcs és vissza a barlanghoz, alvás a barlangnál.
(Különben innentől minden egy nappal tolódik. Ebben az esetben délután kisebb túra a Jackson-csúcsra (4192 m) és a Jackson Pool-hoz, ami egy káprázatos kis tó.)

4. nap Irány a világ egyik legnagyobb, több, mint 4 kilométer átmérőjű kalderája. Hőforrások, majd tovább a Hunter's Cave, a Vadászok barlangja felé. Az éppen aktuális viszonyoktól függően esetleg láthatjuk a Suam Gorge-ot, ami egy meseszép kanyon a kaldera kenyai oldalán.

5. nap Irány a Piswa Patrol Hut, és vagy éjszakázás ott, vagy (csapatkondíciótól függően) megyünk tovább a Sipi Falls, egy minden képzeletet felülmúló vízesés felé.

6. nap Kapchorwa és a Sipi Falls, alvás a Sipi Rest Camp-ben. Vége a trekkingnek.

7. nap Autózás a Murchison Falls Nemzeti Parkba, Uganda talán legszebb állatrezervátumába. Éjszakázás a Nemzeti Parkban, parázás éjszaka az állatoktól.

8. nap Napközben állatnéző túrák (elefántok, zsiráfok, vízilovak, krokodilok, esetleg csimpánzok, nagy szerencsével akár oroszlán), estefelé indulás vissza Kampalába, majd a reptérre.

9. nap Éjszaka repülés haza, érkezés a déli órákban

 

A túra nehézsége: Sok nap alatt többezer méter szintkülönbséget gyalogolunk föl és le. Közepes, vagy annál jobb kondíció szükségeltetik. Felszerelésünk javát teherhordók cipelik majd, de személyes holmit, napi vizet mindenki magának cipeli. Magashegyi oxigénhiány felléphet útközben bárkinél.

Utazásra alkalmas időszak: Ugandába egész évben lehet utazni, a hegyekbe elsősorban decembertől februárig és júniustól augusztusig érdemes.

Várható költségek: repülőjegy, szállások, egyéb költségek - összesen hozzávetőlegesen 1400 EUR / fő. Előre fizetendő: 350 EUR / fő. A tényleges összeg elsősorban a létszám és a repülőjegyár függvénye!


KedvcsinálóMi az AfroTrails?

A legfontosabb: az AfroTrails nem utazási iroda, hanem egyfajta közösségszervező internetes "szolgáltatás". Ha elég sok jelentkező gyűlik össze egy útra, akkor elutazunk. Közösen. Ha nincs elég jelentkező, akkor nem utazunk. Ilyen egyszerű.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél, keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, vagy használd a Kapcsolat oldalon taláható űrlapot.

E-mail: info@afrotrails.com

Facebook

Ha szeretnél értesítést kapni az új utakról, konkrét időpontokról és egyéb fontos hírekről, akkor jelentkezz itt!